vrijdag 4 januari 2013

Ahorn Cookies (Ahornsiroop koekjes)


Dit is een klein receptje voor de beginnende bakker, ideaal voor kinderen.
En vooral heerlijk natuurlijk!

Ingrediënten:
- 125 gr zachte roomboter (gezouten)
- 110 gr bloem
- 35 gr maïzena
- 80 gr ahorn siroop
- 1 vanillestokje
- 2 eetlepels suiker


Bereiding:
Schraap de zaadjes uit het vanillestokje. Meng de boter, de ahorn siroop,
de vanillezaadjes en de suiker in een kom en meng een paar minuten totdat het lekker romig is.

Zeef de bloem en de maïzena en voeg toe aan het botermengsel. Meng het geheel nog even goed door. Maak een rolletje van het deeg en laat het ongeveer een uurtje opstijven in de koelkast. Snijdt vervolgens plakjes van het deeg en bak ongeveer 15 minuten in de hetelucht oven op 180 graden C.

Laat je verassen door dit heerlijke koekje!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!