zondag 25 november 2012

Spiced maple-glazed nuts


Ken je dat gevoel dat je op de kermis loopt en de geuren opsnuift als je langs de notenkraam loopt? Vast wel! Ik kan die geuren nooit weerstaan en moet altijd even wat proeven.

Dit recept kwam ik tegen in de Australische uitgave van "Delicious" foodmagazine. Ik kreeg meteen dat kermis-gevoel weer en was meteen erg benieuwd naar dit recept. Het is niet moeilijk om te maken, het gevaar zit hem alleen in het snelle aanbranden van de noten. Dus mijn advies, blijf bij de oven zitten en houd het goed in de gaten, gaat het te hard, zet dan of de temperatuur lager of zet de schaal met noten wat lager in de oven.

Wat je nodig hebt:
- 3 eiwitten
- 2 eetlepels maple syrup (ahorn siroop)
- notenmix 300-400 gram ongeveer, kies gewoon de noten die je lekker vind.
- 1 theelepel chili vlokken
- 1 theelepel komijn poeder
- 1 theelepel all spice poeder

Ik heb gebruikt amandelen, cashews en een zonnebloempitten mix.


De bereiding:
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Scheidt de eieren en klop het eiwit op tot er pieken van te trekken zijn. Voeg daarna 2 eetlepels ahorn siroop toe en meng het er lichtjes doorheen.

Pak een bak die je af kan sluiten en doe daar de rest van de ingrediƫnten in. Maak de bak dicht en schudt vervolgens goed door elkaar zodat alle kruiden goed over de noten zijn verdeeld.

Voeg de notenmix nu toe aan het opgeklopte eiwit en meng alles een beetje door. Stort nu alles op een bakplaat (tip: gebruik een bakpapier eronder, dan is het er later makkelijker af te halen) en plaats in de oven. Gebruik de grilstand van de oven en stel deze in op 10 minuten.

Na 10 minuten voeg je nog wat extra ahorn siroop toe (naar eigen inzicht) en roer je het geheel nog een beetje door. Gril vervolgens nog eens ongeveer 10 tot 15 minuten en roer tussentijds nog eens door.

Blijf erbij want het aanbranden kan snel gaan! Gaat het te hard, zet dan of de temperatuur lager of zet de schaal met noten wat lager in de oven.

Het hele huis ruikt nu naar de notenkraam van de kermis, heerlijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!