woensdag 13 juni 2012

Australische cake


Dit recept kwam ik onlangs tegen in het magazine Allerhande van AH.
Ik heb het nu al een paar keer gemaakt, dit is lekker, een absolute aanrader!


Wat je nodig hebt:
- 100 gram rozijnen
- 200 gram boter
- 175 gram witte basterdsuiker
- 1 bakje kokos (55 gram)
- 2 eieren
- 2 eetlepels keukenstroop
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- poedersuiker
- springvorm ingevet
- satéprikker

Verwarm de oven voor op 180C graden. Doe de rozijnen in een kom en voeg 500ml kokend water toe. Laat ze 15 min. wellen. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop, het meel en het bakpoeder in een kom. Voeg de boter toe en meng tot een beslag.

Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met de satéprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Als dat niet het geval is, bak de cake nog wat langer. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten. Je kunt de cake 2 dagen van tevoren bereiden, dan is hij op zijn allerlekkerst. Bewaar afgedekt met vershoudfolie.



3 opmerkingen:

  1. Leuk om mn recept in een ander jasje weer tegen te komen :) ga zeker ook es in de tulbandvorm doen, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!