zaterdag 7 april 2012

Pineapple bread


We hadden toevallig nog een verse ananas in de keuken staan.
Wat daarmee te doen... hmmm?
Als variatie op het bananenbrood (Banana Bread) dacht ik het eens met
ananas te proberen.
Het basisrecept hiervoor komt uit het boek "Best Recipes of the Bahamas".


Als experiment nog een lekker scheutje Kirschwasser erdoorheen.



Wat heb je ervoor nodig:
- 240gr bloem
- 300gr suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 2 eieren
- 1/2 verse ananas, grof gepureerd
- 125ml plantaardige olie
- 75ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- een scheutje Kirschwasser

Bereiding:
Verwarm de oven (hetelucht) op 160 graden Celsius.
Plet de bananen, meng alle ingredi├źnten inclusief de bananen in een grote kom en mix het geheel goed door.
Stort het geheel in een ingevette bakvorm.
Baktijd: 1 uur en 30 minuten
(tip: prik even met een sat├ęprikker erin als het klaar is, komt deze er schoon uit dan is het gaar, plakt er nog wat deeg aan vast, dan moet het nog even terug in de oven)

Het was een goed experiment want het was heerlijk!!

2 opmerkingen:

  1. This looks so delicious. I know this has to be very moist and tasty. (:{

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi there Rueben! Long time no hear :-) Well I can tell you, this was delicious but indeed a bit too moist. Next time I will use less pinneaple but it also goes well with bananas. Greetings!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!