zaterdag 31 december 2011

Honey-Sriracha Glazed Buffalo Wings

Het is vandaag 31 december, vanavond vieren we oud en nieuw met vrienden.
Iedereen maakt wat lekkers voor vanavond dus lekkers genoeg!
Ik heb besloten eens niet te BBQ-en vandaag maar wilde eens een recept proberen uit The Sriracha Cookbook:


De Sriracha saus heb ik beschreven in een eerder blog, zie link.

Een fantastisch recept uit dit boek zijn de Honey-Sriracha Glazed Buffalo Wings!


Ok, aan de slag nu...

Wat je nodig hebt:
- 1,5 kilo kippenvleugels of drumsticks
- wat bloem
- 225 gram boter (ongezouten)
- 150 ml Sriracha saus (te koop bij de Toko)
- 120 ml vloeibare honing
- beetje citroensap
- beetje zout
- zonnebloemolie
- grote pan of wok
- pannetje voor de saus
- keukenpapier
- sesamzaadjes

Haal de kip door de bloem en frituur in de zonnebloemolie, 5 minuten, daarna de kip omdraaien en nog eens 5 minuten frituren.
De kip eruit halen en laten uitlekken op een keukenpapiertje.

Laat de boter in een pannetje smelten en voeg de honing en de Sriracha toe.
Even goed mengen en daarna het citroensap en wat zout toevoegen.

Vervolgens leg je de gefrituurde kip in de saus en schep de saus er helemaal overheen.
Is de kip goed bedekt, haal het dan uit de pan en leg het op een serveerschaal.

Strooi er nu wat sesamzaadjes overheen en klaar zijn je Honey-Sriracha Glazed Buffalo Wings!!


Gelukkig nieuwjaar allemaal!!

1 opmerking:

  1. We hebben hier met ze allen van zitten smullen laatst. We hebben met de hele familie kip gemaakt op de Barbecue van mijn vader. Was echt super!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!