zaterdag 24 september 2011

Zomersalade met tomaat, parmaham en geitenkaas

Door: Freek


De zomer loopt alweer ten einde helaas...
Jammer maar misschien komen er nog een paar mooie
warme najaarsdagen aan.
Wat er ook gebeurd, de BBQ blijft branden hier :-)
Een heerlijke zomerse salade smaakt daarbij eigenlijk altijd wel.


Wat heb je nodig:
- 5 tomaten
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook, geperst
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel suiker of honing
- beetje zout en versgemalen peper
- 25gr pijnboompitten
- 75gr parmaham
- 100gr zachte geitenkaas
- 1 zak rucola sla (150gr)

Snijd de tomaten in kwarten. Maak een dressing van de balsamico azijn,
de geperste knoflook, olijfolie en de suiker of honing.
Voeg zout en peper toe. Schep de tomaat erdoor en laat een kwartiertje staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en haal ze daarna eruit.


Rol de plakken parmaham op en halveer ze.
Snijd de geitenkaas in stukjes.

Doe de rucola in een slakom.
Schep de tomaat met de dressing, de parmaham, de geitenkaas
en de pijnboompitten erdoor.
Serveer met vers stokbrood!

Met deze zomersalade blijf je altijd een beetje hangen in de zomer... heerlijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!