dinsdag 9 augustus 2011

Sticky Fingers Carolina BBQ Sauce

Door: Freek


Toen ik voor het eerst de Sticky Fingers saus maakte was ik meteen verkocht!
Wat een lekkere saus is dat zeg, echt geweldig :-)


Het recept hiervoor kwam ik tegen op Noskos zijn site en heb ik letterlijk overgenomen.
In Amerika is deze saus gewoon te koop, Noskos heeft de saus nagemaakt volgens eigen recept.
Deze site is zeker een bezoekje waard (of meerdere...), hier vind je
heel veel BBQ recepten en alles wat ook maar met BBQ te maken heeft!
Noskos bedankt!!

Het recept:
3/4 cup gele Amerikaanse mosterd (bijvoorbeeld Tesi Bon, te verkrijgen bij de Toko en grotere AH’s)
1/2 cup honing
1/4 cup appelazijn
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
2 theelepels worcestershiresaus
1 theelepel hot sauce (bijvoorbeeld Tabasco)

Doe alle ingrediënten in een schaaltje en meng ze goed door elkaar. Maak de saus tenminste 24 uur voor gebruik zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Goed afgesloten in een pot is de saus twee weken houdbaar in de koelkast.

Deze saus wordt gebruikt bij de Pecan-Crusted Pork Tenderloin Pinwheels, die moet je gewoon een keer proberen, een aanrader!!

2 opmerkingen:

  1. Ja, hij is echt heerlijk, one of my favorites!
    Binnenkort wil ik eens Big Bob Gibson's BBQ White Sauce gaan maken, dat lijkt me ook wel lekker :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!