vrijdag 12 augustus 2011

Pecan-Crusted Pork Tenderloin Pinwheels

Door: Freek


Pecan-Crusted Pork Tenderloin Pinwheels ("wieletjes op een stokje")
is een opgerold stukje varkenshaas met bacon, een heerlijk sausje
en een korst van fijngemalen pecannoten.


Het recept hiervoor komt uit Big Bob Gibson's BBQ Book,
voor het eerst kwam ik hiermee in aanraking via de site van Noskos.
Sindsdien heb ik de Pinwheels al vaak gemaakt, ook voor gasten en elke keer was het weer een groot succes!


Bij de Pinwheels hoort ook een heerlijke zelfgemaakte saus,
de Sticky Fingers Carolina BBQ Sauce, klik op deze link voor het recept.

Ok, aan de slag nu!

Wat je nodig hebt:
- 2 flinke varkenshaasjes
(let erop dat ze zo "vierkant" mogelijk zijn, dat is makkelijker met bereiden)
- ontbijtspek in lange repen
- ongeveer 150 gram fijngemalen pecannoten (walnoten kan ook)
- Sticky Fingers Carolina BBQ Sauce
- cocktailprikkers

Bereiding:
Laat eerst de cocktailprikkers een uurtje weken in water, dit voorkomt dat de prikkers verbranden op de BBQ.
Maak de Sticky Fingers saus volgens recept.
Snijd de varkenshaasjes in lange repen en smeer deze aan de bovenkant in met de Sticky Fingers saus.
Vervolgens leg je de repen ontbijtspek op de ingesmeerde repen varkenshaas.


Rol de repen varkenshaas nu op, begin bij het dunste gedeelte.
Zet elk rolletje vast met twee cocktailprikkers en snijd ze daarna door,
nu heb je 2 Pinwheels van ongeveer 2 cm dik.


Smeer de buitenkant van de pinwheels ook in met de zelfgemaakte saus en rol de buitenkant daarna door de fijngemalen pecannoten. De saus zorgt ervoor dat het goed blijf plakken, het heet niet voor niets "Sticky Fingers" ;-)

Je Pinwheels zijn nu klaar om de BBQ op te gaan.
Ze worden gegrilt direct boven de hete kolen.

Gril ze per kant ongeveer 6 รก 7 minuten, afhankelijk van hoe heet je BBQ is
kan deze tijd wat korter of wat langer zijn.
Blijf er dus bij en let op dat het niet verbrand!
De noten mogen wel ietsjes aanbranden, dat hoort zo.


Ik weet zeker dat wie dit recept een keer uitprobeert, meteen verkocht is!
Dit is een blijvertje!! Veel succes en eet smakelijk.

2 opmerkingen:

  1. Freek, ik heb dit gerecht gisteren uitgeprobeerd en ik kan je zeggen dat dit zeker een blijvertje is. Ook de buren, waar we heel vaak mee barbequen vonden het heerlijk. Nu 'ns uitzoeken waar die Sticky Fingers saus nog meer bij past. Misschien ook lekker op een broodje kaas. Bij gebrek aan de Amerikaanse mosterd heb ik honingmosterd gebruikt en geen honing meer toegevoegd.
    Vriendelijke groet, Pim van Lexmond

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie Pim!
    Ja, de pinwheels zijn hier al vaak gemaakt en altijd lekker :-)
    En ja, de Sticky Fingers saus is ook heerlijk op een broodje kaas, dat heb ik ook eens geprobeerd.
    Groet,
    Freek

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!