dinsdag 9 augustus 2011

Italiaanse rollade pesto á la Jeroen

Door: Jeroen


Onderstaand recept heeft Jeroen uitgeprobeerd, ziet het er niet geweldig uit!!



Ingrediënten:
- 1 flinke bos basillicum, steeltje gehakt, blaadjes heel
- 70 gr parmezaanse kaas geraspt
- 50 gr pijnboompitten geroosterd
- 100 gr gedroogde tomaten
- olijfolie
- 1 stuk varkensfilet van ongeveer 800 gram
- 6 plakjes parmaham
- 1 handje rucola
- versgemalen peper
- zout

Bereiding:
Mix de basillicumsteeltjes, parmezaanse kaas, pijnboompitten en tomaten met
3 eetlepels olijfolie en een beetje versgemalen peper in een keukenmachine.

Maak een insnede van een derde over de lengte van de varkensfilet en
leg hem open.
Maak een insnede in het dikkere gedeelte, over de lengte, en leg open.
Je wilt een lang, plat stuk vlees hebben.

Leg de basilicumblaadjes op het midden van het vlees en verdeel daarover het mengsel uit de keukenmachine. Verdeel de rucola erop.
Bedek de rucola weer met de plakjes parmaham.
Rol het vlees op met de vulling erin. Zet vast met prikkers of met slagerstouw.
Besprenkel met olijfolie en eventueel nog wat versgemalen peper.

Knijp de luchtgaten in de ketel dicht, laat open op ongeveer 1/3 opening.
Grill nu indirect ongeveer 75 min, tot de kerntemperatuur 150 graden Fahrenheit bereikt heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!