zaterdag 27 augustus 2011

Crispy Chicken Drumlets

Door: JeroenCrispy Chicken Drumlets ofwel gewoon lekkere krokante kipkluifjes!
Jeroen heeft zich weer eens uitgeleefd tijdens het "kip-event"
van de BBQ Pitboys Oss. Het event hebben we voor de lol het "KFC-event" genoemd.
De Crispy Chicken Drumlets zijn lekker bij de maaltijd maar eigenlijk
nog veel lekkerder als fingerfood, als snack.
Lekker voor bij een film of tijdens een voetbalwedstrijd op tv.


Ingrediënten
500 gr. Kippendrumlets.
2 kopjes azijn.
2 eieren.
Paneermeel.
Olijfolie.
Bbq rub.
Bloem.

Bereiding:
Meng in een grote kom 2 tot 3 liter water met een 1 kopje azijn. Leg alle kip hierin en was vervolgens door goed wrijven de drumlets stuk voor stuk en laat ze uitlekken in een vergiet. Ververs het water en azijn mengsel en leg de kip er weer in. Laat dit zo een paar minuten staan en zet ondertussen drie diepe borden klaar. Doe een flinke hoeveelheid bloem in één van de borden. Klop de eieren los in het tweede bord en vul het derde bord met voldoende paneer voor de drumlets. Breng de paneer op smaak met je favoriete rub of kipkruiden. Was nu de drumlets nogmaals stuk voor stuk en leg ze in de vergiet.

Haal de gewassen en uitgelekte drumlets achtereenvolgens door de bloem, door het losgeslagen ei en als laatste door de paneer. Leg ze in een ovenschaal en bewaar ze in de koelkast totdat de barbecue klaar is voor gebruik.

Vul een sprayfles met een royale hoeveelheid olijfolie en besproei de gepaneerde drumlets tot al het paneer vochtig is. Leg ze nu op het grillrooster boven een lekbak met de besproeide kant naar beneden. Besproei vervolgens de nog niet besproeide zijde en laat ze dan een uur garen volgens de indirecte methode. Vergeet niet ze na een half uurtje even om te draaien.


En hoe waren de Crisp Chicken Drumlets Jeroen??
Jeroen antwoord daarop met één van zijn legendarische uitspraken: "NICE!!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!