dinsdag 9 augustus 2011

Coconut- grilled Corn á la Martijn

Door: Martijn


Maiskolven op de BBQ bereiden dat wordt eigenlijk in de hele wereld gedaan, toch is het in Nederland niet zo bekend en/of populair.
Daar moet verandering in komen want het is echt een delicatesse!
De zoete mais is op heel veel manieren nog veel lekkerder te maken als je hem grillt op de BBQ.


Onderstaand recept heb ik samen met buurman Martijn uitgeprobeerd toen we op vakantie waren in Valkenburg dit jaar:

Wat je nodig hebt:
- 200ml kokosmelk
- 2 eetlepels lichte basterd suiker
- 1 blaadje laurier
- snufje zout
- 4 hele maiskolven

Bereiding:
Verwarm de kokosmelk, suiker, het zout en het blaadje laurier in een pannetje.
Blijf roeren totdat de suiker is opgelost (ongeveer 4 minuten).
Haal het pannetje nu van het vuur en laat het afkoelen.
Het laurierblaadje kun je er nu weer uit halen.

Vervolgens "strip" je de maisbladeren naar beneden en bind ze aan elkaar vast:



Richt je BBQ in voor direct grillen.
"Mob" de saus over de mais, grill de mais 2 á 3 minuten per kant, in totaal ongeveer 8 á 12 minuten. Mob tussendoor nog een paar keer met de saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!