donderdag 11 augustus 2011

Baked Apples stuffed with candybars

Door: Freek


Dit is mijn eerste dessert van de BBQ ooit!!
Wat is dit een heerlijk gerecht zeg en zo simpel eigenlijk.

Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn appels, kleine milky ways,
bruine basterd suiker, een beetje kaneel en wat aluminiumfolie.

Hoe je te werk gaat:
Snijd de top van de appel vlak af, zie foto hieronder:


Vervolgens hol je de appel uit met een appelboor, haal de kroes er niet helemaal uit maar laat het onderste gedeelte zitten, anders lekt de vulling eruit.


Schil de appel verder.
Strooi eerst wat bruine suiker met kaneel in de appel, snijd daarna
de kleine milky way in de lengte door de helft en stop hem in de appel.
Bestrooi de buitenkant van de appel ook met wat bruine suiker en kaneel.


Pak het geheel nu in aluminiumfolie en zorg ervoor dat het goed afgesloten is.


Bereidingstijd op een normale ketel BBQ met gesloten deksel is
ongeveer een uur.
Gebruik hiervoor wel de indirecte methode, dus de appelpakketjes niet direct boven de kolen leggen maar ernaast.

Bereidingstijd op een watersmoker is 2 uur, temperatuur tussen de 225F - 250F.

Het resultaat:


De volgende keer gebruik ik snickers, of mars, of m&m's, nee... Maltesers, die lijken me ook lekker. Of gewoon Milka chocolade of witte chocolade, of....

1 opmerking:

  1. Ik ben deze al eens vaker tegen gekomen, maar vergeet het dan steeds, thnxs for the reminder, gaan we zeker een keer maken

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!