zondag 10 juli 2011

Jack Daniel's Rich Honey Smoked Ribs

Door: Freek


De sauzen die ik vorige week bij het NKBBQ had gekocht moest ik natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen!

Sweet Baby Ray's BBQ Sauce en Jack Daniels Rich Honey BBQ Sauce


Deze sauzen zijn perfect om ribjes mee te maken.
De original sauce van JD kwam ik vorig jaar op vakantie tegen, deze was ook erg lekker, de whiskeysmaak is duidelijk aanwezig.
De rich honey leek mij ook wel erg lekker, zeker omdat de JD sauzen gebaseerd zijn op de authentiek amerikaanse BBQ sauzen die over het algemeen veel azijn bevatten en daardoor zurig zijn.
De combinatie met honing erin leek mij ideaal om de zurige smaak een beetje op te heffen.

Dus ik aan de slag... Een dag van tevoren heb ik eerst het membraam aan de achterkant van de ribs verwijderd, daarna de ribs ingesmeerd met gele Amerikaanse mosterd (Tesi Bon) en vervolgens één van mijn zelfgemaakte rubs eroverheen gedaan. In een afgesloten bak heeft het de hele nacht in de koelkast gelegen en daardoor de kans gekregen om alle smaken goed in het vlees te laten trekken.

Mijn bulletsmoker heb ik aangestoken volgens de minion methode en de ribs de eerste 3 uur met gesloten deksel langzaam laten garen. De temperatuur bleef mooi hangen tussen de 225 en de 250F, precies zoals het hoort! :-)Na 3 uur heb ik de ribs ingesprayd met wat appelsap om het vlees lekker juicy te houden.
Daarna heb ik elk half uur de ribs gemobt met beide sauzen.
Na een uurtje of vijf heb ik ze eraf gehaald en ingewikkeld in aluminiumfolie en daarna nog een half uurtje laten rusten.

Tot nu toe waren dit mijn beste ribjes ooit!! Lekker met wat frietjes erbij :-)
De Sweet Baby Ray's Ribs waren ook erg lekker, maar de Jack Daniels Ribs zijn toch favoriet!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!