dinsdag 5 juli 2011

Freeks Burgers

Door: Freek


Ik ben nog steeds een beetje in een roes van het NKBBQ afgelopen zondag.
Vandaag was het weer heerlijk zomerweer, dus... de BBQ gaat weer aan!
We hadden niet echt veel vlees in huis, gelukkig wel nog wat gehakt.
Ik had al redelijk vaak Spiffs Burgers gemaakt en wilde nu zelf eens een eigen burger creëeren, ik noem ze heel toepasselijk Freeks Burgers :-)

Bij het NKBBQ heb ik een fles Sweet Baby Rays Barbecue Sauce gekocht,
een potje "Roasted Salt Jamaica" en van chefkok Mike Meinema een handvol jalapeno pepers gekregen en nog wat andere hele hete pepers :-)
Dat moet vandaag natuurlijk gebruikt worden!


Ok, aan de slag, wat heb je nodig:
- 500 gr gehakt (runder of half-om-half)
- 1 tl uien poeder
- 1 tl knoflook poeder
- 2 el Sweet Baby Rays Barbecue Sauce
- 1 tl Roasted Salt Jamaica
- 1 tl Chipotle Tabasco

Meng alles goed door elkaar, maak er burgers van en grill ze 4 á 5 minuten
per kant volgens de directe methode.
Ik heb er nog wat uienringen bij gegrillt, hier ook nog wat Roasted Salt Jamaica overheen gedaan.

Als side dish heb ik de jalapeno pepers gevuld met kaas, een aanrader!
(eigenlijk moest dit nog worden afgemaakt met een plakje bacon eromheen gewikkeld maar dat had ik jammer genoeg niet in huis)


Conclusie: Spiffs Burgers zijn heerlijk maar Freeks Burgers,
daar kom je 's nachts je bed voor uit! (sorry Spiffs ;-))


Voor een kort filmpje, klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!