woensdag 22 juni 2011

The Mississippi Test

Door: Freek


Er is een simpele test om de temperatuur van je BBQ te meten
zonder dat daar een thermometer aan te pas komt.

De Mississippi Test gaat uit van 5 verschillende temperatuur gradaties:
High, Medium High, Medium, Medium Low en Low.

"The Mississippi Test" wordt ook wel de "ouch test" genoemd en werkt als volgt:

Houd je hand ongeveer 7,5 cm boven de grilplaat en begin met tellen...
"one Mississippi, two Mississippi..." etc.

Wanneer je je hand wegtrekt als het te heet wordt dan weet je welke temperatuur je BBQ ongeveer heeft.


Hieronder vind je een overzicht van de temperatuur gradaties:

High:
Aantal Mississippi's: 2 tot 3
Temperatuur: 600° - 800° F.
Methode: direct
Geschikt voor: het snel dichtschroeien van steaks

Medium-High:
Aantal Mississippi's: 4 tot 5
Temperatuur: 400° - 500° F.
Methode: direct
Geschikt voor: grillen van dikke steaks, hele vis, brood

Medium:
Aantal Mississippi's: 6 tot 7
Temperatuur: 325° - 350° F.
Methode: direct / indirect
Geschikt voor: kip (directe methode) of alles wat je maar indirect kunt grillen

Medium-Low:
Aantal Mississippi's: 8 tot 10
Temperatuur: 275° - 300° F.
Methode: direct / indirect
Direct geschikt voor: grillen van dik of vet vlees (b.v. fattie, baby back ribs)
Indirect geschikt voor: het roken van vlees / vis

Low:
Aantal Mississippi's: 12 tot 14
Temperatuur: 225° - 250° F.
Methode: indirect
Geschikt voor: roken van ribs, brisket, pulled pork
(ofwel slow-cooking van de authentiek Amerikaanse BBQ gerechten)

Tegenwoordig hebben we natuurlijk de luxe van vleesthermometers,
ingebouwde thermometers in de deksel van je BBQ, etc.
Probeer bovenstaande test gewoon eens een keertje uit, het is leuk!!!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!