vrijdag 17 juni 2011

Koekjes volgens origineel bakkersrecept!

Door: Freek


Mijn zoon Jinne kwam laatst thuis van een kinderfeestje, ze waren bij de bakker geweest en hadden daar zelf koekjes gebakken.
(en appelflappen, broodjes en sauzijcenbroodjes)
Die koekjes waren echt super lekker, zoals je ze van een echte bakker mag verwachten.

Deze week had hij weer een kinderfeestje bij dezelfde bakker en ik had hem de opdracht gegeven het recept te vragen van deze overheerlijke koekjes.
Gelukkig was het recept niet geheim en heeft hij het gekregen :-)
Reden voor mij om het met jullie te delen!

Dus ik thuis meteen aan de slag... het resultaat was exact hetzelfde als van de bakker, we hebben nog even een vergelijkend waren onderzoek gedaan.

Nu heb ik al veel verschillende soorten koekjes gebakken maar deze steken er toch met kop en schouder bovenuit!
Vermoedelijk komt die lekkere smaak door het eigeel wat erin gaat.
De smaak is een perfecte combinatie van zout en zoet.

Ik heb ze met margarine gemaakt, echte boter is natuurlijk ook erg lekker maar wel wat ongezonder.

Het recept voor deze koekjes is erg simpel, ideaal dus om samen met de kids te maken!

Wat heb je nodig:
- 500 gram tarwebloem
- 300 gram margarine of echte boter
- 250 gram witte basterdsuiker
- 50 gram eidooier (ongeveer 3 eieren)
- 5 gram bakpoeder
- 4 gram zout

Verwarm de oven (hetelucht) voor op 180 graden Celsius.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Ik maak altijd een rolletje van het deeg en snijd daar dan ronde plakjes van. Natuurlijk kun je je hier ook met allerlei koekjesvormen uitleven.

Bak de koekjes in ongeveer 15 tot 20 minuten af tot ze mooi bruin zijn.

Hier in huis wonen een aantal Koekiemonsters, alle koekjes waren al op voordat ik er foto's van kon maken voor op mijn blog...
Bij de volgende bakronde zal ik foto's maken voordat ervan gegeten is ;-)

2 opmerkingen:

  1. Hey Freek,

    K zag vanochtend je recept staan en dacht die wil k ook maken :). Ze komen hier net uit de oven en smaken heerlijk!
    We gaan gauw eens een paar van je andere recepten proberen. Echt superleuk (en lekker!) deze blog!

    Kuskus Britt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Britt, bedankt voor je bericht!
    En wat leuk dat je zelf ook deze koekjes hebt gemaakt > lekker hé!!

    Groetjes daar aan allemaal

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!