maandag 30 mei 2011

Satésaus

Door: Freek


Satésaus:
- 1 cup water
- 2/3 cup pindakaas
- 2 teentjes fijngesneden of geperste knoflook
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1,5 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel soyasaus
- optioneel: 1/4 theelepel chilipoeder

Bereiding satésaus:
Verwarm de pindakaas samen met het water en de knoflook in een pannetje tot het vloeibaar is.
Haal van het vuur en voeg dan de bruine suiker, het citroensap, soyasaus en eventueel wat chilipoeder toe.

2 opmerkingen:

  1. Ja lekker. Volgens mij kan je de citroen sap ook vervangen voor sereh. Handig als je één van de twee niet in huis hebt (en de ander wel).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is dat niet gemalen citroengras in een potje van Conimex? ;-) @sereh

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!