zondag 1 mei 2011

Rookhout

Door: Freek


Er zijn heel veel soorten hout die als rookhout te gebruiken zijn.

Niet alle soorten hout zijn echter geschikt om mee te roken, je moet bijvoorbeeld nooit zomaar hout van je pas gesnoeide boom of struik gebruiken, het kan giftig zijn!


Hieronder vind je een checklist van de verschillende soorten rookhout die je kunt gebruiken bij de verschillende soorten vlees en vis.


Rundvlees:
Hickory
Mesquite
Eiken
Mahonie
Wijnstok


Varkensvlees:
Hickory
Mesquite
Elshout
Appel- en/of kersenhout
Wijnstok


Lamsvlees:
Appel- en/of kersenhout
Eiken


Vis:
Hickory
Mesquite
Eiken
Wijnstok


Gevogelte:
Hickory
Mesquite
Eiken
Elshout
Appel- en/of kersenhout
Wijnstok

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!