donderdag 21 april 2011

Gevulde kip met rum

Door: Freek & Martijn


Kip van de bbq smaakt altijd, het onderstaande recept is eigenlijk een kerstgerecht vind ik persoonlijk, maar is erg lekker en kan daarom het hele jaar door gemaakt worden.
Het idee en de uitvoering hieronder is dit keer niet door mijzelf gedaan maar door mijn beste buurman Martijn!


Wat heb je ervoor nodig?
- 1 flinke kip (liefst 1,5 tot 2kg)
- 2 eetlepels eigen gemaakte rub (of 2 eetlepels kipkruiden)

Voor de marinade:
- 2 eetlepels zoute soyasaus

Voor de vulling:
- 50gr blanke rozijnen
- 50gr gedroogde cranberries
- 100ml bruine rum


Bereiding:
Ongeveer 1 uurtje voor de bereiding kan je de vulling alvast maken.
Vermeng de rozijnen en de cranberries met de rum.
(wil je extra rumsmaak? Meng alles door elkaar en prik dan met een vork een paar keer in het mengsel, dan trekt de rum er nog beter in!)


Wrijf de 2 eetlepels rub (of kipkruiden) in de buikholte van de kip.

Prik met de punt van een mes een aantal gaatjes aan de buitenkant van de kip.
Wrijf de kip aan de buitenkant in met de soyasaus.
Door de gaatjes trekt de soya goed in het vlees.


Stop de vulling in de buikholte van de kip en maak daarna de buikholte dicht met wat tandenstokers of naai dicht met wat slagerstouw.

Bereid je bbq voor volgens de indirecte methode.
Je kippetje is nu klaar om de bbq op te gaan :-)

Bereidingstijd: tussen de 1,5 en de 2 uur
Eventueel kan je wat rookhout gebruiken (hickory- of appelhout)


Wat een lekker kippetje was dat Martijn!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!