maandag 21 maart 2011

Rubs, rubs en nog meer rubs

Door: Freek




el = eetlepel
tl = theelepel
1 cup = 200 gram ofwel 16 eetlepels
1/2 cup = 100 gram ofwel 8 eetlepels
1/4 cup = 50 gram ofwel 4 eetlepels




All Purpose BBQ Rub
Dit is een basis BBQ rub en vrijwel op alle vleessoorten te gebruiken.
Maak deze rub één keer volgens onderstaande ingrediënten en experimenteer daarna zelf wat, beetje meer van het één, beetje minder van het ander, voeg eens iets toe wat er niet bij staat (beetje chili bijvoorbeeld...) kortom, maak eens je eigen rub en geef er een unieke naam aan!


- 8 el paprika poeder
- 6 el knoflook poeder
- 4 el grof zeezout
- 2 el vers gemalen peper
- 1 el cayenne peper
- 3 el uien poeder
- 2 el gedroogde oregano
- 2 el gedroogde thijm




Caribbean Jerk Rub
BBQ rubs van de Caribbean zijn zoet en pittig en zijn vooral goed te gebruiken bij kip!

- 1 el gedroogde uien vlokken
- 1 el uien poeder
- 2 tl suiker
- 2 tl gedroogde thijm
- 2 tl zout
- 2 tl gedroogde bieslook
- 1 tl vers gemalen peper
- 1 tl cayenne peper
- 1 tl allspice
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 1/2 tl kaneel




Kansas City Style Rub
Deze rub is speciaal te gebruiken voor de welbekende Kansas City Spareribs, bereid deze volgens de low & slow methode en je weet niet wat je proeft!!

- 1/2 cup bruine suiker
- 1/4 cup paprika poeder
- 1 el versgemalen peper
- 1 el chili poeder
- 1 el knoflook poeder
- 1 el uien poeder
- 1 el zout
- 1 tl cayenne peper




Prime Rib Rub
Deze rub is speciaal voor Rib Eye en/of Steak. Dit is een natte rub.
De olijfolie houdt alle smaken bij elkaar, het vlees blijft er lekker sappig door.
Pureer alle ingrediënten in een blender en smeer het daarna over de Rib Eye/Steak.
Laat een paar minuutjes intrekken voordat je het op de BBQ legt.


- 4 el olijfolie
- 2 el verse basilicum
- 2 el verse oregano
- 2 el verse peterselie
- 2 el verse rozemarijn
- 1 el fijngesneden knoflook
- 1 el grof zeezout
- 1 el versgemalen peper




Hot and Sweet Rub
Deze rub is lekker op Spareribs, lekker zoet en een beetje pittig!

- 1 cup bruine suiker
- 1/2 cup chili poeder
- 1 el grof zeezout
- 1 el versgemalen peper
- 2 tl knoflook poeder
- 2 tl uien poeder



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!