vrijdag 18 maart 2011

Jacks Ribs (Country Style Pork Ribs)

Door: Freek


Jacks Ribs (ofwel Country Style Pork Ribs) is een authentiek recept van de BBQ Pit Boys.
De BBQ Pit Boys staan bekend om hun old-time barbeque & grilling (www.BBQPitBoys.com)



Het leek mij erg leuk dit eens te maken omdat het weer eens wat anders is dan de standaard spareribs met rub en saus.

Dus vandaag maar weer eens de Weber van stal gehaald en opgestookt!


Het duurde niet lang of ik kreeg een sms-je van de buurman: "het ruikt weer heerlijk, wat ben je nu weer aan het maken ?!"
Jawel, ze zullen weten wat echt bbq-en is!!

Jacks Ribs zijn snel en makkelijk te maken.

Wat heb je ervoor nodig?
- platte ribben (dik bevleesd)
- 2 flessen van je favoriete bbq-saus
- 1 fles bier
- 1 grote ui
- bak- of braadslee
- aluminium folie




Bereiding:
Richt je bbq in volgens de indirecte methode.
leg de platte ribben in een braadslee, voeg alle bbq-saus toe, het bier en wat grove stukken ui.
Meng even goed en bedek daarna met aluminium folie.
Zet de braadslee voor de helft direct boven de kolen, de andere helft ligt indirect.


Knijp de luchtgaten in de bodem 1/3 dicht, de luchtgaten in de deksel blijven altijd helemaal open.
Laat nu 30 minuten zo sudderen (deksel erop).
Na een half uurtje draai je de braadslee om zodat de andere helft direct ligt.
Laat nog eens 30 minuten sudderen.

(in de tussentijd heb je alle tijd om achterover te hangen en te genieten van een biertje...)

Na 2x een half uur te hebben gesudderd leg je de ribben nog even direct boven de hete kolen en laat ze maar lekker een paar minuutjes sissen.
Dit geeft die extra lekkere bbq-smaak!


"Man, that tastes good!!"

1 opmerking:

  1. Man dit ziet er geweldig uit.. Ik sla hem even op voor als ik weer wat meer tijd heb. By the way...
    Waar haal je die platte ribben ? Mijn slager heeft ze niet

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!