zaterdag 26 februari 2011

Kansas City Style Ribs

Door: Freek


Kansas City is één van de grote steden in Amerika die bekend staat om zijn slow-cook barbeque.
Het leek mij leuk om van verschillende steden een specifiek gerecht uit te proberen en die dan te bloggen. Ik ben begonnen met de Kansas City Style Ribs...


Smaak: licht pittig, tomaatachtig en lekker zoet


Wat heb je ervoor nodig:
- Spareribs
- een handje rookhout (liefst appel)
- Kansas City Style Rub (zie hieronder)
- Barbeque saus
(je kunt ook zelf je saus maken, speciaal voor deze ribs. Ik was een beetje lui en heb wat kant- en klare bbq-saus gebruikt en een klein beetje aangelengd met wat honing)
- Amerikaanse gele mosterd
(bijv. van het merk Tesi Bon, verkrijgbaar in supermarkt of Toko)
- Appelsap
- Aluminium folie


Ingredienten Rub:
- 8 EL (eetlepels) bruine suiker
- 4 EL paprikapoeder mild
- 1 EL versgemalen peper
- 1 EL chilipoeder
- 1 EL knoflookpoeder
- 1 EL uienpoeder
- 1 EL zout
- 1 TL (theelepel) cayennepeper


Bereiding:
Verwijder eerst de velletjes aan de achterkant van de spareribs, hierdoor trekt de rub beter in krijgen de ribs nog meer smaak.
Daarna wrijf je wat van de amerikaanse mosterd op de ribs en daaroverheen wat rub.
(In mosterd zit azijn en dat zorgt ervoor dat je vlees malser wordt)




Verwarm je bbq/smoker voor op 200 graden Fahrenheit.
Met wat appelhout ga je nu de ribs smoken, totale tijd ongeveer 4 uur.
Zorg ervoor dat de temparatuur altijd zo tussen de 225 en de 250 graden F. blijft.

Na 3 uur spray je de ribs in met wat appelsap, dit zorgt ervoor dat het lekker sappig blijft.

Na 3,5 uur smeer je wat bbq-saus over de ribs.
(aangelengd met een lepel honing)
Daarna nog een half uurtje de saus lekker laten caramelliseren op de ribs, niet langer!!
Als je het langer dan een half uur laar caramelliseren dan wordt het vlees al gauw donker/zwart i.v.m. de aangebrande suiker.



Na 4 uur totaal haal je de ribs uit je bbq/smoker en verpak ze dan nog eventjes (10 min. ongeveer) in aluminium folie, de ribs komen er daarna heerlijk mals uit, het valt nog net niet van het bot af :-)



That's how we do it Kansas City Style!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!