donderdag 17 februari 2011

Een Fattie!!

Door: Freek


Gisteren was het dan eindelijk zover, mijn eerste bbq-smoker werd thuis bezorgd!!
Ik wilde al een tijdje een slow-cooker aanschaffen, na veel internet-research is de keuze gevallen op de Pro Q Frontier.
Binnenkort zal ik een review over de Pro Q schrijven en op de site plaatsen.




Mijn nieuwe smoker wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk uitproberen.
Helaas werd de smoker pas laat in de middag bezorgd en aangezien de meeste slow-cook gerechten tussen de 4 en de 12 uur bereid moeten worden,
moest ik wat improviseren.
"Een Fattie!!"

Een "fattie" is heel erg simpel om te maken maar oh zo lekker!

Ingrediƫnten:
- 500gr half-om-half gehakt
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels dry rub (zie hieronder)
- 50 gram rietsuiker stroop

dry rub:
- 1 eetlepel zeezout
- 2 eetlepels grof gemalen peper
- 4 eetlepels bruine basterd suiker
- 2 eetlepels knoflookpoeder
- 2 eetlepels uienpoeder
- 2 eetlepels paprikapoeder mild
(- eventueel nog een theelepel chilipoeder)

Bereiding:
Meng het gehakt, 1 theelepel zout, 2 eetlepels dry-rub en de 50gr stroop door elkaar.
Rol daarna het geheel op tot een rolletje.
Strooi nog wat extra rub over de buitenkant.
Laat daarna z'on 3 uur in de smoker roken met wat rookhout, met de temperatuur van je smoker tussen de 225 - 250 graden Fahrenheit (105 - 120 graden Celsius).
Het is klaar als de binnentemperatuur van je fattie 170 graden Fahrenheit heeft bereikt (+/- 77 graden Celsius).



Lekker op een wit bolletje met wat sla en bbq-saus, hmmmmm!!!!

1 opmerking:

  1. hee freek waar kan ik de rietsuiker stroop krijgen..

    MVG

    jeroen

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!