donderdag 30 december 2010

Snickerdoodle Cookies

Door: Freek





Via een Amerikaanse twitter-vriend ben ik aan dit recept gekomen, het zijn echt heerlijke zachte koekje met een beetje zurige kaneel smaak (dat klinkt heel vies maar is errug lekker!!)

Ingredienten (voor +/- 40 koekjes):
1 cup boter
1,5 cup suiker
2 eieren
2 3/4 cups bloem
1 theelepel wijnsteenzuur (ook wel genoemd "cream of tartar" te verkrijgen
bij reforma winkel, toko, apotheek of drogisterij)
1 theelepel bakpoeder
klein beetje zout
Voor de garnering:
3 eetlepels suiker
3 theelepels kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Mix de boter, suiker en eieren in een grote kom.
Mix de bloem, wijnsteenzuur, bakpoeder en zout in een andere kom.
Voeg de bloem-mix aan de boter-mix toe, meng goed door elkaar.
Daarna is je deeg klaar, laat deze ongeveer 20 minuten in de koelkast wat opstijven.
Ondertussen kun je de garnering alvast klaar maken.
Meng 3 eetlepels suiker met kaneel in een kommetje.
Nadat het deeg koud geworden is kun je er het beste een rolletje van maken.
Snijd plakjes van ongeveer 1cm.
Maak van deze plakjes ronde bolletjes door het in je hand te rollen.


De bolletjes haal je vervolgens door het suiker-kaneel mengsel.


Plaats de bolletjes op een bakpapier of bakblik (niet ingevet!)
en bak 10-15 min op 180 graden.


Tip: plaats de bolletjes wat uit elkaar zodat het tijdens het bakken niet aan elkaar gaat plakken.

En zie hier het eindresultaat:

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!