vrijdag 31 december 2010

Mexicaanse empenada's met picadillo

Door: Freek


Oud en nieuw vieren wij dit jaar met onze naaste buren en onze overburen.
Afgesproken is dat ieder een tapas gerecht maakt en meeneemt.
Hieronder mijn tapas gerecht, Empanada's met picadillo.
Het leek mij erg leuk om zelf eens pakketjes te vouwen, had dit nog nooit gedaan, het is echt niet moeilijk en verbazend lekker!



Ingredienten:
4 tomaten
1 grote ui
2 knoflooktenen
2 rode Spaanse pepers
2 laurierblaadjes
500 gram rundergehakt
1 theelepel kaneel
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel piment
1 bakbanaan of grote onrijpe banaan
50 gram rozijnen (blanke)
beetje zout en versgemalen peper
10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
klein kommetje melk



Bereiding:
Rooster de tomaten in een droge koekenpan op matig vuur tot het vel zwartgeblakerd is.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de Spaanse pepers overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Rooster ze 30 seconden in de koekenpan.
Neem de pepers uit de pan en snijd ze fijn. Verwijder het vel van de tomaten en snijd het vruchtvlees fijn.



- Bak het gehakt in dezelfde pan rul en schep het op een bord. Fruit de ui, knoflook en Spaanse pepers in dezelfde koekenpan en verkruimel de laurier erboven. Roer de tomaten samen erdoor en voeg de kaneel, oregano en het piment toe. Bak het geheel 2-3 minuten op hoog vuur.

- Pel de banaan en snijd hem in kleine blokjes. Schep het gehakt met de banaan, rozijnen en wat zout en peper door de tomatensaus. Laat het geheel afgedekt 15-20 minuten zachtjes sudderen (roer het regelmatig door). De picadillo is nu klaar, laat dit geheel iets afkoelen.



- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht). Laat het bladerdeeg ontdooien. Schep een volle lepel picadillo op een helft van de plakjes deeg en vouw ze tot driehoekjes. Bevochtig de randen met water en knijp ze tussen duim en wijvinger dicht. (je kunt ook de randen met een vork wat aandrukken, dit voorkomt dat tijdens het bakken de picadillo eruit loopt) De Empanada's zijn nu klaar om afgebakken te worden.



Leg de empanada's op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met wat melk. Bak ze in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
En klaar is kees!!


"Hasta la vista baby!"

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je reactie!